Undervisning ved Konstfack University of Arts, Stockholm

I mandags sidste uge landede jeg i Stockholm for første gang. Jeg troede aldrig, at første gang jeg tog til Sverige ville være for at undervise på et universitet!

Jeg var så beæret over at blive inviteret af Tjeckiska centret Stockholm (české centrum ve Stockholmu) og af KONSTFACK - University of Arts, crafts, and Design i Stockholm, Sverige, for at undervise i kalligrafi på universitetet.

Det tjekkiske center i Stockholm dækker hele Skandinavien og afholder en række livlige arrangementer. Dette inkluderer at invitere berømte tjekkiske forfattere og instruktører til Skandinavien og for nylig et løb/walkathon for at fejre friheden i Tjekkiet - et løb, der var i form af et tjekkisk flag! Så sejt.

Konstfack er det største svenske kunstuniversitet, der blev etableret i 1844, hvis tidligere studerende er kunstnere som Karin Mamma Andersson og Lasse Åberg.

Smuk by og dejlige studerende

Byen er en kombination af levende og historisk, med refleksioner af himlen og bygninger i vandet overalt, hvor du går.

Jeg havde chancen for at møde en klasse af meget talentfulde kunstnere, bachelorstuderende fra fakultetet for grafisk design og illustration.

Jeg var lidt nervøs - de må være så talentfulde at komme ind på dette universitet, og hvad nu hvis de allerede ved det hele?

Ved min ankomst var alle på uni så venlige, begyndende med damen i receptionen. Den plads og det udstyr, eleverne kan bruge, er fantastisk! Sådan et kreativt rum for enhver kunstnerisk vej, du vælger.

Jeg medbragte en buket tulipaner til at lægge på skrivebordet og lidt tjekkisk chokolade - studentská pečeť, som oversættes til "Studenters stempel". Gabriela og Monika fra det tjekkiske center havde nogle sandwich med, jeg mødte Julie, der deltog i at organisere dette arrangement, og sammen introducerede vi klassen.

Hvordan var kalligrafi klassen?

Hver elev havde sit eget sæt at arbejde med - min nye projektmappe, den bedste titaniumspids, lige holder og en flaske sort blæk.

Vi gennemgik meget - historie, teori, pleje, massering og afslappende teknikker, til praktiske øvelser - øvelser, alfabet, specielle bogstaver, og jeg ville fokusere på hver elev individuelt. Nogle er bedre med tryk, nogle lethåndede; hver ville få feedback, og vi ville arbejde på det sammen. Vi afsluttede oplevelsen med at skabe et kunstværk og voksstemple det.

Alle gjorde det så godt, og jeg var glad for at lære mere om hver enkelt. Nogle er venstrehåndede og bekymrede for, at de ikke ville klare det, nogle laver tegneserier i fritiden, nogle har en god sans for humor!

Jeg tror på, at vi alle nød det, og jeg lærte dem noget nyt. Tilbagemeldingerne fra studerende og underviser var positive! … ånde lettet op :)

De har min kontakt, hvis de vil have yderligere råd om kalligrafi. Ligesom alle andre af mine elever - jeg er her for dig selv efter timen.

Viking tema tema

Det hele sluttede med en sjov middag i en middelalderlig restaurant med vikingetema i den gamle bydel (Gamla Stan) med direktøren for det tjekkiske center - tak for det, Zuzka!

Tack så mycket, tjekkisk center og Konstfack, for din varme velkomst.

undervisning+ved+konstfack+university+of+arts+stockholm.jpg
 
Previous
Previous

Competing against others during shopping season

Next
Next

Teaching at Konstfack University of Arts, Stockholm